Прокурор Нідерландів не хоче говорити про участь РФ як країни у збитті MH17

Середа, 28 вересня 2016, 15:06

Нідерланди не можуть робити будь-які заяви про участь РФ як країни у збитті малайзійського літака рейсу МН17 у липні 2014 року.

Про це заявив головний прокурор Нідерландів, глава Міжнародної групи з розслідування катастрофи Фред Вестербеке під час презентації доповіді з проміжними результатами розслідування.

"Ми не можемо заявити більшого, ніж те, що "Бук" приїхав із Росії, а потім повернувся. Ми не можемо робити будь-які заяви про участь Російської Федерації як країни або людей з Росії", - сказав він.

Однак, за його словами, коли слідство збере відповідні докази, судовий процес у справі неминучий.

"Ми впевнені, що все це виллється у судовий процес і буде відповідне обвинувачення, але зараз не час визначати, який суд буде придатний для такого розгляду. Ми не будемо обирати доти, доки не дізнаємося: а хто ж буде підозрюваним", - сказав прокурор, зазначивши, що зокрема необхідно знати громадянство винних.

Як повідомлялося, Міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої сепаратистами території Донбасу з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.