Сирійська опозиція закликала США та Туреччину врятувати цивільних в Алеппо

Вівторок, 13 грудня 2016, 14:34

Командувач групою повстанців в Алеппо закликав США та Туреччину втрутитися у ситуацію, щоб врятувати мирних жителів, які залишилися у заблокованих районах східного Алеппо.

Про це повідомляє Reuters.

За словами командира, становище опозиції на фронті покращилося за останні години.

Головною проблемою було те, що уряд продовжував обстріли мирних жителів у дуже "вузькій території", яка утримується сирійською опозицією.

"Мій посил полягає в тому, що вони повинні прийняти рішення, щоб врятувати цих людей, які застрягли тут, цих цивільних осіб, цих дітей", - заявив він.

"Жодна держава не допомогла цим людям, і мій меседж світу - допомогти цим людям вийти з цього міста, яке перебуває у катастрофі, принаймні, цивільному населенню", - сказав він, наголошуючи на Сполучених Штатах та Туреччині, які мають силу щось зробити для цього.

"Кожна держава, яка має силу, повинна прийняти якомога швидше рішення про евакуацію цих людей", - додав він.

Нагадаємо, в Офісі ООН з прав людини заявили, що отримали повідомлення про те, що сирійські урядові сили вбили щонайменше 82 мирних жителя, коли увійшли в останні райони східного Алеппо, що контролювалися сирійською опозицією.

Раніше повідомлялося, що сирійська урядова армія та союзники президента Сирії Башара Асада отримали контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили військові сирійської опозиції внаслідок активних наступів, та близькі до повного контролю над містом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.