У східному Алеппо від авіаударів загинули 60 цивільних

Вівторок, 13 грудня 2016, 08:38

У східному Алеппо в результаті штурму, який продовжують урядові сирійські війська за підтримки союзників, загинули понад 60 мирних жителів.

Про це повідомили представники Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, передає Daily Sabah.

Повідомляється, що сили режиму президента Сирії Башара Асада у понеділок після захоплення району Шейх Саїд, продовжили наступ, залишивши мирних жителів та військових сирійської опозиції у пастці в крихітній частині східного Алеппо.

"Сили режиму Асада та російські військові літаки здійснили кілька нальотів на підконтрольні опозиції райони східної частини Алеппо", - повідомив представник сирійської опозиції.

За його словами, запеклий обстріл змусив тисячі мирних жителів втекти у контрольовані сирійським урядом території Алеппо.

За даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, сирійська опозиція в Алеппо втратила 90% території, яку вона контролювала у місті.

Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що більше 70 тисяч осіб залишили східне Алеппо в останні дні. 

Отримання контролю над Алеппо означатиме для президента Сирії Башара Асада найбільшу перемогу з початку війни в 2011 році.

Нагадаємо, сирійські військові заявили, що військова операція у східному Алеппо знаходиться на завершальному етапі після того, як було захоплено район Шейх Саїд та іншу територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: