Асад близький до повного контролю над східним Алеппо, страчено десятки цивільних - ЗМІ

Фото
Вівторок, 13 грудня 2016, 11:08

Сирійська урядова армія та союзники президента Сирії Башара Асада отримали контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили військові сирійської опозиції внаслідок активних наступів, та близькі до повного контролю над містом.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Сирійська армія та її союзники відтісняють військових сирійської опозиції все далі у східному Алеппо. Повідомляється, що територія, яку контролюють повстанці, уже скоро може бути повністю захоплена сирійськими військами.

 Фото Reuters (Прихильники Асада відзначають успіхи сирійської армії)

Сирійська опозиція відступила щонайменше з шести кварталів Алеппо, зокрема з районів Аль-Салхеїн, Аль-Фірдоус та Бустан Аль-Каср, одного із найбільш укріплених райнів, що були під контролем опозиції.

Крім того, місцеві жителі повідомили Al Jazeera про те, що урядові війська стратили десятки мирних жителів за можливі зв'язки з сирійською опозицією. Проте ця цифра поки що не може бути перевірена.

Як повідомили представники Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, у східному Алеппо в результаті штурму, який продовжують урядові сирійські війська за підтримки союзників, загинули понад 60 мирних жителів.

"Битва в східному Алеппо повинна закінчитися швидко. Вони (сирійська опозиція  - Ред.) мають не так вже багато часу. Вони повинні здатися або померти", - заявив напередодні сирійський генерал-лейтенант Заїд Аль-Салех.

Фото Reuters (Цивільні залишають східне Алеппо) 

Нагадаємо, в РФ заявили, що сирійські урядові війська взяли під контроль майже всю територію міста Алеппо.

Раніше сирійські військові заявили, що військова операція у східному Алеппо знаходиться на завершальному етапі після того, як було захоплено район Шейх Саїд та іншу територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.