Туреччина планує збудувати табір на 100 тис. місць для біженців з Алеппо

Четвер, 15 грудня 2016, 17:36

Туреччина розглядає можливість створення в Сирії табору на 100 тис. місць для цивільних осіб, евакуйованих з Алеппо.

Про це заявив віце-премʼєр-міністр Туреччини Вейсі Кайнак, повідомляє Reuters.

Чиновник повідомив журналістам під час брифінгу в турецькому у Чілвегозу на кордоні з Сирією, що у  сирійській провінції Ідліб не достатньо таборів для розміщення евакуйованих з Алеппо людей.

Він також додав, що на сьогодні для вивезення людей з Алеппо використовується лише одна автоколона з 20 автобусів, що здатні перевозити близько 1000 осіб.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про те, що 27 грудня представники Росії, Туреччини та Ірану проведуть у Москві переговориз метою врегулюванню ситуації в Сирії.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, після відновлення угоди про припинення вогню в Алеппо розпочато евакуацію цивільного населення.

Один із конвоїв, що перевозив поранених після відновлення угоди про припинення вогню, попав під обстріл, в результаті чого одна особа загинула, ще четверо поранено.

Напередодні в РФ заявили, що сирійська урядова армія продовжила операцію зі звільнення східного Алеппо, оскільки сирійська опозиція на сході Алеппо порушила домовленості про їх виведення з міста та відновила бойові дії вранці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: