Могеріні: наш пріоритет зараз - захист цивільних в Алеппо

Четвер, 15 грудня 2016, 13:30

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні заявила, що в ЄС спробують застосувати свій вплив, особливо щодо Ірану, щоб допомогти захистити цивільних в Алеппо.

Про це вона заявила перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

"Сьогодні ми будемо працювати для того, щоб гарантувати захист цивільним в Алеппо. Щойно говорила з міністром закордонних справ Ірану, щоб закликати Іран, оскільки ми працюємо разом з ООН, щоб усі російські сили, урядові сили, іранські, погодилися захистити цивільних у ці години. Я сподіваюся, що це станеться", - заявила вона. 

"Те, що зараз відбувається з цивільними, є неприйнятним взагалі. І наш пріоритет ще раз - це захист цивільних", - додала вона.

Нагадаємо, що в Алеппо цивільний конвой, що перевозив поранених після відновлення угоди про припинення вогню, потрапив під обстріл, внаслідок чого одна особа загинула, ще четверо поранено.

Відповідаючи на запитання щодо можливого введення додаткових санкцій проти РФ через її дії в Сирії, Могеріні заявила, що "це не той підхід, який Рада вибрала на останній сесії".

"Ми працюватимемо зараз, як я вже казала, щоб спробувати застосувати свою силу, наш важіль, особливо щодо Ірану в цей момент, щоб допомогти ООН у захисті цивільних.

Це зрозуміло, що режим, його союзники - Росія та Іран - відповідальні за те, що відбулося та відбувається в Алеппо. І наш пріоритет сьогодні - покращити ситуацію, це пріоритет на ці години", - заявила Могеріні.

За її словами, в ЄС також планують обговорити ініціативу щодо роботи над політичним перехідним процесом в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: