Представник східного Алеппо заявив у Брюсселі про поразку міжнародної спільноти у Сирії

Четвер, 15 грудня 2016, 15:13

Представник східного Алеппо, голова міської ради Бріта Хаджі Хасан заявив у Брюсселі під час двосторонньої зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском про поразку міжнародної спільноти в допомозі вирішення ситуації у Сирії та закликав до термінової згуртованості, щоб врятувати цивільних.

Про це він заявив під час двосторонньої зустрічі перед початком саміту ЄС.

"Мовчання міжнародної спільноти щодо ситуації в Алеппо змусило мене плакати... вбито півтора мільйона людей у Сирії, понад 12 мільйонів людей стали біженцями та понад 1.2 мільйони осіб перебувають у заблокованих місцях на різних територіях у Сирії", - сказав Хасан.

Представник східного Алеппо заявив, що, на жаль, міжнародна спільнота виявилася нездатна допомогти вирішити ситуацію в Алеппо.

"Сьогодні розпочалася евакуація, але вона була зупинена, бо четверо людей було поранено, та одна людина була вбита під час евакуації. І навіть цивільних, які просто виходять зі своїх будинків, вбивають", - сказав він під час зустрічі із Туском.

"Нам потрібна термінова згуртованість всіх, щоб режим та іранські військові дотримувалися режиму припинення вогню, нам потрібна організація безпечного виходу цивільних", - заявив він.

Туск у свою чергу заявив, що в Європі ніхто не залишається байдужим до того, що відбувається в Сирії та запевнив, що ЄС спробує зробити все, що зможе для допомоги цивільним.

Нагадаємо, що високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні перед початком саміту ЄС у Брюсселі заявила, що в ЄС спробують застосувати свій вплив, особливо щодо Ірану, щоб допомогти захистити цивільних в Алеппо.

Раніше повідомлялося, що в Алеппо цивільний конвой, що перевозив поранених після відновлення угоди про припинення вогню, потрапив під обстріл, внаслідок чого одна особа загинула, ще четверо поранено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: