В Європарламенті вже кажуть про помилку щодо дати розгляду безвізу - ЗМІ

П'ятниця, 16 грудня 2016, 08:28

У Європарламенті стверджують, що нова дата голосування для схвалення безвізового режиму для України була вказана помилково і буде виправлена.

Про це заявив співробітник прес-служби Європарламенту Мод Нойон, з яким спілкувався кореспондент  Kyiv Post.

За словами Нойда, дата розгляду питання про безвізовий режим для України в реєстраційній картці законопроекту на сайті Європарламенту була внесена помилково та буде видалена. Kyiv Post, водночас, не наводить цитування представника ЄП з цього приводу.

Видання також зазначає, що схвалення законодавчої ініціативи відбудеться після завершення тріалогу, який має розпочатися "в короткий термін". "Проте точна дата ще не була визначена", - сказав Нойон.

Нагадаємо, що 15 грудня Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України - 3 квітня.

Як повідомлялося, Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Нещодавно президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що ЄП може досягти угоди з Радою Європейського Союзу щодо надання Україні безвізового режиму у січні наступного року.

"Тепер, коли Україна виконала всі необхідні критерії для лібералізації візового режиму, настав час для того, щоб Рада припинила затягувати процес.

Надання безвізового в'їзду в Шенгенську зону для громадян України буде ще одним меседжем підтримки. Європейський парламент був готовий до переговорів з вересня, і ми щиро сподіваємося завершити угоду з Радою в січні", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що питання про надання Україні безвізового режиму в Європейському парламенті буде винесене на голосування одразу після завершення міжінституційних переговорів, при цьому дата 3 квітня 2017 року не є обов’язковою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.