Шульц сподівається, що в ЄС домовляться про безвіз для України у січні 2017 року

Четвер, 15 грудня 2016, 17:47

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що Європарламент може досягти угоди з Радою Європейського Союзу щодо надання Україні безвізового режиму у січні наступного року.

Про це він повідомив у четвер в Брюсселі під час саміту ЄС, повідомляє УНІАН.

"Тепер, коли Україна виконала всі необхідні критерії для лібералізації візового режиму, настав час для того, щоб Рада припинила затягувати процес.

Надання безвізового в'їзду в Шенгенську зону для громадян України буде ще одним меседжем підтримки. Європейський парламент був готовий до переговорів з вересня, і ми щиро сподіваємося завершити угоду з Радою в січні", – наголосив президент Європарламенту.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України.

За оновленим планом, це питання буде розглянуте в пленарному залі 3 квітня. Кілька днів тому Європарламент вже переносив прогнозну дату розгляду українського безвізу з 18 січня на 1 лютого. Тоді це пояснювали процедурними питаннями.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Варто також додати, раніше президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив, що не претендуватиме на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.