В Європарламенті кажуть, що дата розгляду безвізу ще може змінитися

Четвер, 15 грудня 2016, 17:59

Питання про надання Україні безвізового режиму в Європейському парламенті буде винесене на голосування одразу після завершення міжінституційних переговорів, при цьому дата 3 квітня 2017 року не є обов’язковою.

Про це повідомляє УНІАН.

Агенція повідомляє, що у Європейському парламенті відповіли на запитання щодо нової дати, оприлюдненої в попередньому порядку денного ЄП, де замість 1 лютого (як було раніше. – Ред.) вказано 3 квітня.

"Ніхто нічного не переносив. Жодних офіційних рішень з цього приводу не ухвалювалося, адже дата може бути змінена. Справа в тому, що як тільки Рада ЄС оголосить про початок міжінституційних переговорів, їх можна буде завершити за один день і поставити питання на голосування на найближче пленарне засідання. Завдання Європарламенту – затвердити це рішення якомога раніше", – відзначили у Європарламенті.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України.

За оновленим планом, це питання буде розглянуте в пленарному залі 3 квітня.

Кілька днів тому Європарламент вже переносив прогнозну дату розгляду українського безвізу з 18 січня на 1 лютого. Тоді це пояснювали процедурними питаннями.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, Європарламент проголосував за  законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.