Розвідка Британії допоможе Європі боротися з "гібридними атаками" Росії

П'ятниця, 9 грудня 2016, 14:43

Глава британської розвідки МІ-6 Алекс Янг пообіцяв співпрацювати з державами ЄС, щоб зупинити спроби РФ втрутитися в хід виборів у країнах ЄС на зростання стурбованості від потенційних "гібридних атак" Росії.

Про це пише EUobserver.

За словами глави британської розвідки Алекса Янга, одним з головних пріоритетів його діяльності на посаді керівника МІ-6 буде протидія "все більш небезпечному явищу гібридної війни".

Він не назвав Росію безпосередньо, але він сказав, що "ворожі" держави намагаються досягти своїх цілей" завдяки "кібератакам, пропаганді і підриві основ демократії".

"Наше завдання полягає у ... тому, щоб пролити світло на цю діяльність та допомогти нашим союзникам, зокрема в Європі, зміцнитися і захищати себе", - сказав він.

"Ризики дуже великі (гібридна війна - ред.) є серйозною загрозою для нашого суверенітету ... боротьба з ними ("гібридними загрозами" - ред.) мають стати загальною справою для всіх тих, хто поділяє демократичні цінності", – додав він.

Раніше повідомлялося, німецька розвідка попереджає, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в німецькому суспільстві, посиливши кампанію щодо пропаганди, дезінформації та кібератак перед федеральними виборами, які в Німеччині відбудуться в наступному році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.