Британська розвідка: Росія та режим Асада створюють нове покоління терористів

Четвер, 8 грудня 2016, 16:14

Глава секретної розвідувальної служби Британії (MI6) Алекс Янгер заявив, що Росія та режим Асада своїми жорсткими військовими діями в Сирії створюють нове покоління терористів, які будуть загрозою для всіх, включаючи Велику Британію.

Про це повідомляє The Independent.

"Я вважаю, що РФ своїми діями в Сирії, разом із дискредитованим режимом Асада, якщо вони не змінять курс, створять трагічний приклад загрози втрати легітимності", - сказав він.

"В Алеппо Росія і сирійський режим хочуть створити пустелю і називають це "миром". Розцінюючи всіх, хто виступає проти жорстокого уряду, як терористів, вони відштовхують саме ту групу, яка може бути на їхній стороні задля перемоги над екстремістами.

І я не можу з упевненістю сказати, що наступний рік нам принесе; але я знаю, ми не можемо бути в безпеці через загрози, які будуть надходити з цієї країни до тих пір, поки громадянська війна не закінчиться", - заявив він.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад заявив, що перемога його армії в Алеппо стане "величезним кроком" до закінчення п'ятирічної громадянської війни в країні, але не означатиме кінця конфлікту.

Зазначимо, що Асад відкинув будь-які угоди про припинення вогню і його армія продовжує свій наступ за підтримки російської авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.