Прем'єр Молдови розлючений заявами Додона щодо відмови від асоціації

Середа, 18 січня 2017, 13:07

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп різко відреагував на пропозицію президента країни Ігоря Додона про те, що Молдова може відкласти Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Нагадаємо, проросійський президент Молдови Ігор Додон під час свого візиту до Москви заявив про те, що сподівається на ануляцію Угоди про асоціацію Молдова-ЄС після наступних парламентських виборів.

Однак, за словами прем'єр-міністра Філіпа, Конституція Молдови не дозволяє президенту "оголошувати або приймати такі рішення".

Прем'єр назвав такі заяви "просто політичною риторикою".

За його словами, проєвропейський уряд "не дозволить жодних втручань" від Додона щодо питань, які виходять за межі повноважень президента.

"Угода про Асоціацію є частиною нашої урядової програми, це один зі стратегічних напрямків країни.... і ми продовжимо реформи та покращення добробуту громадян", - додав він.

Раніше повідомлялося, що новий президент Молдови Ігор Додон, який виступає за тісне партнерство з Росією, в рамках першого офіційного візиту до РФ зустрівся з російським президентом РФ Володимиром Путіним

Нагадаємо, у грудні Ігор Додон склав присягу і вступив на посаду президента Молдови. Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада минулого року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.