Додон пояснив, чому з його резиденції зняли прапор ЄС

Вівторок, 27 грудня 2016, 09:00

Президент Молдови Ігор Додон пояснив, чому з його резиденції зняли прапор Євросоюзу.

Про це повідомляє портал NOI.md.

"Законодавство Республіки Молдова не передбачає, що на державних установах повинні бути в обов'язковому порядку вивішені інші прапори, за винятком державного. У законі йдеться про те, що може бути вивішений прапор ЄС. Але ми є країною-членом СНД. Чому тоді на будівлі не висить цей прапор? Ми входимо до складу ООН. Чому цього прапора також немає? Тому на будинку президентури буде, як свідчить закон, в обов'язковому порядку висіти прапор Республіки Молдова, і тільки він", - заявив Додон.

ПрезидентМолдови при цьому зазначив, що нічого не має проти Європейського союзу і що партнерство країни з ЄС продовжиться.

"Я зустрічався з послами країн ЄС, акредитованих у Кишиневі, і домовився, що раз в місяць ми будемо зустрічатися для того, щоб обговорювати поточні проблеми. Другий офіційний візит після Москви я зроблю в Брюссель. Тому відносини залишаються хорошими і будуть конструктивно розвиватися, - додав він.

Напередодні ЗМІ повідомили, що з резиденції нового президента Молдови Ігоря Додона зник прапор Європейського Союзу.

Група депутатів від Ліберальної партії спробувала повернути прапор Євросоюзу на будівлю, назвавши "антиконституційним" його зняття після вступу на посаду президента Ігоря Додона, однак прапор знову прибрали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.