Додон хоче анулювати асоціацію Молдова-ЄС після парламентських виборів

Вівторок, 17 січня 2017, 15:28

Проросійський президент Молдови Ігор Додон сподівається, що Угода про асоціацію Молдова-ЄС буде анульована Кишиневом після наступних парламентських виборів.

Про це він заявив під час свого візиту до Москви, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Додона, підписання Молдовою угоди про асоціацію з Євросоюзом нічого їй не дало, і не виключено, що ця угода буде анульована після майбутніх парламентських виборів у країні.

"Є реальна ситуація. Ми прагматики. Ми розуміємо, що є Угода про асоціацію з Європейським Союзом. До речі, я неодноразово виступав проти підписання цієї угоди. Я вважаю, що ця угода Молдові ніяких плюсів не дала", – наголосив Додон під час на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

За його словами, Молдова втратила російський ринок, тоді як обсяги молдовського експорту до ЄС знизилися.

"Тобто ми нічого не отримали від підписання цієї угоди. І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю цю позицію парламентської більшості - Партії соціалістів", – відзначив президент Молдови.

"Сподіваюся, що вони (Партія соціалістів, до якої належить Додон. – Ред.) отримають парламентську більшість і ця угода буде анульована", – резюмував Додон.

Раніше повідомлялося, що новий президент Молдови Ігор Додон, який виступає за тісне партнерство з Росією, в рамках першого офіційного візиту до РФ зустрівся з російським президентом РФ Володимиром Путіним

Нагадаємо, у грудні Ігор Додон склав присягу і вступив на посаду президента Молдови. Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада минулого року. 

Ще будучи кандидатом у президенти, Додон виступав за федералізацію країни та надання особливого статусу Придністров'ю.

Додон також заявляв, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.