Майже половина британців підтримує державний візит Трампа – опитування

Середа, 1 лютого 2017, 13:55

Близько половини британців вважають, що президент США Дональд Трамп повинен відвідати Британію з державним візитом, хоча половина опитаних не підтримують його анти міграційні законодавчі ініціативи.

Про це пише Reuters з посиланням на дані опитування YouGov.

"Опитування YouGov показало, що 49% британців вважають, що Трамп повинен прибути до Британії з державним візитом і лише 36% виступили за те, аби він був скасований", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, статус державного візиту у Великій Британії передбачає пишний прийом у королеви Єлизавети, проти чого виступають, зокрема, ініціатори петиції про те, щоб заборонити Трампу зустрічатися з королевою під час його майбутнього візиту до Британії.

Варто додати, що прем'єр-міністр Тереза Мей під час своєї поїздки до Вашингтону минулого тижня передала Трампу запрошення від королеви прибути з державним візитом.

В той же час, опитування показало, що британці не хотіли б запровадження у своїй країні обмежень для мігрантів, подібним тим, що своїм указом запровадив Трамп.

"32% заявили, що були б шоковані такими змінами, ще 17% відчули б "розчарування". Лише 15% "приязно" б зустріли запровадження подібних обмежень для мігрантів, в той час як 13заявили, що будуть "раді", – йдеться у повідомленні.

Опитування проводилося з 30-31 січня.

Опитано 1 705 осіб, яким запропонували висловити свою думку про державний візит і 6 926 особам було поставлено питання про будь-які міграційні заборони Британії.

Раніше повідомлялося, що депутати парламенту Великої Британії 20 лютого проведуть дебати щодо того, чи надавати дозвіл на державний візит до країни президента США Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.