В США цього тижня пропустять майже 900 біженців попри указ Трампа – ЗМІ

Вівторок, 31 січня 2017, 14:20

Уряд США дозволив протягом тижня допустити в країну 872 біженця, незважаючи на міграційний указ президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на внутрішній документ міністерства внутрішньої безпеки, який опинився у розпорядженні агенції.

Цього тижня дозволи на переїзд до США мають отримати 872 біженця, які пройшли перевірку за процедурою, визначеною ще за часів адміністрації Обами, яка забирає два роки.

Інформацію про допуску біженців агенції на умовах анонімності підтвердив також чиновник відомства, який підкреслив, що цих біженців визнали такими, що "були вже в дорозі" до початку дії заборони на вʼїзд.

За словами чиновника, невідомо, чи будуть видаватися додаткові дозволи, так само невідомі наразі й національності тих, кому дозволено вʼїзд.

Агенція відзначає, що у внутрішньому документі міністерства вказується на те, що  в період з кінця п'ятниці і до початку тижня 348 власникам віз США було відмовлено у посадці на рейси, що прямують до США. Крім того, понад 200 осіб приземлилися в Сполучених Штатах, але їх не пропустили на кордоні.

Також за цей період понад 735 осіб були окремо допитані митною службою США та прикордонниками, серед них 394 власника "Грін карт".

Агенція також нагадує, що в неділю відомство повідомило про те, що власники "Грін карт" будуть допущені на борт рейсів, що прямують до США, але пройдуть додаткову перевірку після прибуття.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США вже викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.