Шульц розкритикував Трампа і застеріг від скасування санкцій проти РФ

Середа, 1 лютого 2017, 09:32

Кандидат на посаду канцлера Німеччини від соціал-демократів Мартін Шульц розкритикував президента США Дональда Трампа і застеріг від скасування санкцій проти Росії.

Про це він сказав в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, передає Еuractiv.

"Те, що Трамп робить, суперечить Америці", - сказав він, додавши, що США як жодна інша країна в світі завжди стояли на боці свободи і демократії.

"Якщо Трамп нині завдає удару по цих цінностях, то я скажу йому як канцлер: це не політика Німеччини і  Європи", - заявив Шульц.

Звернувшись до теми конфлікту на сході України, Мартін Шульц зазначив, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки у разі виконання Мінських домовленостей.

"Доки Мінські угоди не будуть повністю виконані, санкції не можуть бути скасовані. Ми повинні дуже чітко сказати Путіну, що Росія зобов’язана поважати і захищати міжнародне право", - сказав він.

Зазначається, що ця заява внесла ясність щодо його позиції після обрання кандидатом на посаду канцлера після того, як у керівництві Соціал-демократичної партії Німеччини вже звучали заяви про необхідність послаблення чи скасування санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.