У Будапешті тисячі людей знову підтримали заснований Соросом університет

фото
Понеділок, 22 травня 2017, 08:15

Тисячі протестувальників прийшли до парламенту Угорщини в неділю, вони знову виступили проти спроби угорської влади закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований філантропом і мільярдером Джорджем Соросом, та проти утисків неурядових організацій.

Про це повідомляє Reuters.

Тисячі демонстрантів несли у руках прапори Євросоюзу та Угорщини та банери із закликом врятувати Центральноєвропейський університет.  Мітингарі пройшли ходою до будівлі угорського парламенту.

 Фото - Reuters

"Зарозумілий тон уряду засмучує мене найбільше", - сказав Шандор Жуга, один з десятків демонстрантів.

"Я думаю, що особистість Джорджа Сороса не має значення, не має значення, що він робить, їм просто потрібно створити лиходія, і тепер вони згадали про нього, бо він підтримує громадські організації", - додав він.

 

Нагадаємо, демонстрації проти закриття Центральноєвропейського університету тривають в Угорщині вже декілька тижнів.

Президент Угорщини Янош Адер підписав закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований в 1991 році філантропом і мільярдером Джорджем Соросом.

Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.

Єврокомісія відкрила провадження проти Угорщини через скандальний законопроект про освіту.

Відповідно до іншого законопроекту, неурядові організації з іноземними пожертвами в розмірі не менше 7,2 млн форинтів (понад 26 тисяч доларів США) повинні будуть зареєструватися в органах влади і заявити про свою фінансову підтримку з-за кордону.

Неурядові організації вважають, що таким чином на них намагаються тиснути. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.