МЗС сподівається, що Нідерланди швидко завершать ратифікацію

Вівторок, 30 травня 2017, 20:01

Міністерство закордонних справ України сподівається на швидке завершення усіх необхідних внутрішніх процедур в Нідерландах та швидку ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це йдеться у заяві МЗС у зв’язку з сьогоднішнім рішенням Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію.

"В Україні вітають схвалення Сенатом Нідерландів законопроекту про вступ в силу закону від 8 липня 2015 року про схвалення Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, підписаної в Брюсселі 21 березня та 27 червня 2014 року", - йдеться у заяві.

В МЗС висловили вдячність колегам – з Нідерландів та інших країн і інституцій ЄС, які протягом цих півтора року "формували міцний фундамент для підтримки Угоди в нідерландському суспільстві та офіційних колах".

"Сподіваємось на швидке завершення усіх необхідних внутрішніх процедур в Нідерландах та швидку ратифікацію Угоди Європейським Співтовариством з атомної енергії та Радою ЄС... Разом ми здолали усі перешкоди на шляху ратифікації Угоди, разом забезпечимо якнайскоріше повноцінне набуття нею чинності та ефективну імплементацію", - заявили в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, 30 травня Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Нижня палата парламенту Нідерландів ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС 23 лютого. Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.