Сенат Нідерландів підтримає асоціацію Україна-ЄС - голландський депутат

Понеділок, 29 травня 2017, 11:16

Депутат парламенту Нідерландів від Ліберальної партії Сібе Шаап впевнений, що 30 травня парламент його країни підтримає ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас були цікаві дебати, популісти багато чого обговорюють, але ми впевнені, що більшість підтримає Україну", - сказав він.

За його словами, всі країни ЄС вже підтримали Угоду про асоціацію, залишилися тільки Нідерланди.

"Нідерланди прийняли дивний закон, яким скористалися популісти, щоб провести цей референдум. І ви знаєте, що люди голосували, навіть не знаючи проти чого вони голосують", - вважає політик.

Він висловив надію, що ця історія буде з позитивним фіналом. Шаап підкреслив, що Угода про асоціацію є дуже важливим документом, оскільки відкриє нові перспективи співпраці, в тому числі між Україною та Нідерландами.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прогнозує, що 30 травня Сенат (верхня палата парламенту) підтримає Угоду про асоціацію між Україною і ЄС, після чого уряд зможе ратифікувати цей документ.

Схвалення ратифікації в Сенаті залишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.