У МЗС сподіваються, що Угорщина змінить риторику щодо освітнього закону

П'ятниця, 15 вересня 2017, 17:18

У МЗС України сподіваються, що Угорщина змінить риторику про припинення підтримки ініціатив України в міжнародних організаціях через закон про освіту в частині мов національних меншин.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко на прес-конференції після зустрічі з послами країн ЄС в Україні, які висловили занепокоєння щодо нового закону, повідомляє УНІАН.

"Міністр закордонних справ Угорщини сказав, що ми встромили в спину їм ніж. Сьогодні не було такої аргументації, такої риторики. Я думаю, сьогодні відбулася професійна бесіда. Ми очікуємо, що міністр змінить свою риторику після того, які їм були надані роз'яснення", - сказав Пристайко.

Він назвав неадекватною заяву Угорщини про намір призупинити підтримку ініціатив України у міжнародних організаціях.

"Я вважаю, що це неадекватно було, тому що ми прийняли закон. Ця реакція була неадекватна. Саме тому ми хотіли зібрати (послів і дипломатів. – Ред.), щоб пояснити, щоб обговорити закон, яким чином будемо навчати, і що не слід припиняти підтримку усіх ініціатив", - наголосив перший заступник міністра.

"І сьогодні Лілія Михайлівна (Гриневич - міністр освіти і науки. – Ред.) почала з того, що сказала, під час агресії і війни, ще треба подумати, хто кому вставляє в спину ніж, обговорюючи такі речі, як освіта, і попереджаючи, що ми не будемо підтримувати ніяких ваших ініціатив ніде", - заявив Пристайко.

Нагадаємо, Угорщина різко розкритикувала схвалений українським парламентом закон "Про освіту". Глава МЗС Петер Сіярто заявив, що Україна встромила Угорщині ніж у спину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.