Молдова вже не може розірвати Угоду про асоціацію з ЄС – дипломат

Четвер, 28 вересня 2017, 13:41

Відносини між ЄС і Молдовою зайшли так далеко, що Угоду про асоціацію вже неможливо розірвати.

Як повідомляє портал NewsMaker, про це на зустрічі з молдовськими журналістами заявив глава делегації ЄС в Молдові Петер Михалко.

"Відносини між ЄС і Молдовою зайшли так далеко, що Угоду про асоціацію неможливо розірвати. Упевнений, що і президент розуміє, що це не піде на користь країні", - заявив дипломат.

Також Михалко заявив, що допускає вступ Молдови в ЄС. "Але подання заявки на вступ Молдови в ЄС залежить від якості проведених реформ. Іншими словами, Молдова повинна стати такою, як будь-яка з країн Євросоюзу", - уточнив він.

Заява про неможливість розірвання Угоди про асоціацію - відповідь на заяву президента Молдови Ігоря Додона про необхідність переглянути базові положення Угоди про асоціацію.

"За ці три роки ми бачимо, що, на жаль, позитивних результатів немає. За цієї парламентської влади корупція зростає, інвестиції рекордно впали за останні 20 років. Ми вбиваємо місцевих виробників цієї політикою, тому що ми відкрили ринки для європейських товарів, що субсидуються в країнах ЄС. Тому угоду потрібно переглядати", - заявив Додон у липні.

Серед іншого, президент Молдови заявляв про бажання скоригувати угоду, щоб вона не перешкоджала вступу Молдови в Євразійський союз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.