Посол України в Молдові пояснив, чому в Києві не чекають на Додона

Середа, 27 вересня 2017, 17:09

Візит до Києва президента Молдови найближчим часом неможливий, оскільки Ігор Додон не поважає територіальну цілісність України та заявляє про громадянську війну на Донбасі.

Про це заявив Посол України в Кишиневі Іван Гнатишин, повідомляє Newsmaker.md.

"Що стосується контактів на вищому рівні, я собі не можу уявити таку зустріч в ситуації, коли президент Молдови, обраний частиною молдавського суспільства, або навіть більшістю молдавського суспільства, не поважає територіальну цілісність моєї країни і каже, що в Україні йде громадянська війна. Про яке розуміння та контакти можна говорити?"- сказав посол.

Заява дипломата стала реакцією на виступ глави Інституту стратегічних ініціатив Молдови, колишнього заступника голови Міністерства закордонних справ і Європейської інтеграції Молдови Андрія Попова.

Він сказав, що при безпрецедентно високій інтенсивності контактів на рівні виконавчої влади, діалог президентів двох країн повністю відсутній, і це негативний фактор для двосторонніх відносин.

Попов також вважає, що це негативно позначається на сприйнятті України в очах частини молдавського суспільства - прихильників Додона і тих, хто отримує інформацію переважно з російських ЗМІ.

Нагадаємо, під час передвиборчої кампанії Ігор Додон заявив, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

З моменту вступу на посаду президента Додон жодного разу не відвідував Україну, хоча неодноразово висловлював готовність здійснити візит до Києва.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман здійснить візит до Молдови 6 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.