Додон чекає на відмову України від "несправедливого" освітнього закону

Понеділок, 11 вересня 2017, 12:51

Президент Молдови Ігор Додон розкритикував схвалений Верховною Радою закон про освіту і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин.

Про це Додон написав на своїй сторінці у Facebook.

"Висловлюю стурбованість становищем великої спільноти румунів і молдован, які проживають на території України, громади, яка сьогодні ризикує піддатися денаціоналізації внаслідок несправедливого закону, введеного в Києві", - написав Додон.

Додон відзначив, що розуміє стурбованість румунів, молдован та представників інших етнічних груп, які просять допомоги з боку сусідніх країн і міжнародних організацій.

"Будучи президентом Республіки Молдова, звертаюся до київської влади із закликом переглянути свою нову політику щодо етнокультурних меншин. Нагадую їм, що в Молдові права української громади дотримуються. Тут є цілий ряд шкіл з викладанням українською мовою. Закликаю до настільки ж конструктивному підходу і з боку сусідньої держави", - написав Додон.

Додон сподівається, що нинішнє політичне керівництво в Києві "усвідомлює негативні наслідки цього закону і зробить відповідні кроки, щоб відмовитися від нього".

"Розраховую на мудре рішення моїх українських колег заради добрих міжетнічних відносин в Україні, а також в ім'я добрих відносин з державами, чиї діаспори живуть на території України", - заявив президент Молдови.

Нагадаємо, минулого тижня МЗС Угорщини розкритикувало ухвалений українським парламентом закон про освіту, наголошуючи, що він порушує права угорської меншини.

Румунія та Польща також заявили про свою занепокоєність у зв’язку із можливим порушенням прав національних меншин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.