Слідчі спецпрокурора США зустрілися з автором компрометуючого досьє про Трампа

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 09:53

Слідчі спецпрокурора Роберта Мюллера провели зустріч з колишнім британським шпигуном, автором компрометуючого досьє про президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, ознайомлені зі ситуацією.

Крістофер Стіл, колишній офіцер МІ6, британського агентства зовнішньої розвідки, зустрівся із представниками спеціальної команди Роберта Мюллера "нещодавно".

Однак джерело відмовилося надавати додаткову інформацію щодо зустрічі.

У команді Мюллера від коментарів відмовилися.

Агентство відзначає, що хоча президент США Дональд Трамп та деякі його прихильники назвали досьє фальшивкою, однак, два джерела, знайомі з розслідуванням Мюллера та розслідуванням комітету із розвідки Сенату, заявили в четвер, що слідчі на даний момент не відкидають досьє на час ведення розслідування.

Раніше повідомлялося, що колишній співробітник британської розвідки MI6 Крістофер Стіл, якого вважають автором компрометуючого звіту про президента США Дональда Трампа, повернувся на роботу.

Нагадаємо, 10 січня телеканал CNN повідомив, що секретні документи, представлені минулого тижня президенту США Бараку Обамі та обраному президенту Дональду Трампу, містять твердження, що росіяни мають компрометуючу інформацію про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Пізніше сайт BuzzFeed опублікував цей "документ", проте немає жодних підтверджень його достовірності. Сам Трамп заперечує поширену у ЗМІ інформацію. 

Переклад скандального документа, в якому йдеться про нібито зв’язки представників компанії Трампа з РФ, можна прочитати за даним лінком: "В чому звинувачують Трампа? Переклад скандального документа про зв’язки з РФ та компромат".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.