Росія має компромат на Трампа - розвідка США

Середа, 11 січня 2017, 08:04

Секретні документи, представлені минулого тижня президенту США Бараку Обамі та обраному президенту Дональду Трампу, містять твердження, що росіяни мають компрометуючу інформацію про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Інформація була представлена у невеликій записці на дві сторінки, яка була прикріплена до звіту про втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

Твердження, зокрема, ґрунтуються на записці, складеній колишнім британським розвідником, чиї останні повідомлення американські спецслужби вважають достовірними.

ФБР розслідує достовірність і правильність цих звинувачень, які засновані головним чином на інформації з російських джерел, але не підтверджує багатьох істотних деталей в записах про Трампа.

За словами двох співробітників національної безпеки, у документі також міститься інформація про те, що під час передвиборчої кампанії був постійний обмін інформацією між представниками Трампа  та посередниками від російського уряду.

На двох сторінках інформація надана без детальної конкретики та інформації про джерела і методи, які використав колишній британський чиновник розвідки. Очевидно, повна інформація не була включена в засекречену доповідь про російський злам, яка була широко розповсюджена, а міститься в додатку, доступному тільки для вищих посадових осіб: президента Обама, новообраного президента, і вісьмох лідерів Конгресу.

CNN стало також відомо, що 9 грудня сенатор Джон Маккейн дав повну копію записки - від червня до грудня 2016 року - директору ФБР Джеймсу Комі.

Обраний президент США Дональд Трамп вже відреагував на інформації ЗМІ і назвав "політичним полюванням на відьом" повідомлення про те, що у російських спецслужб є матеріали, що компрометують його.

Не згадуючи конкретні матеріали , Трамп написав в Twitter великими літерами: "Фейкові новини - тотальне політичне полювання на відьом!".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.