Молдовський бізнесмен Платон отримав ще 12 років позбавлення волі

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:22

В Молдові суд визнав винним бізнесмена В'ячеслава Платона за звинуваченнями в шахрайстві в особливо великих розмірах і засудив до 12 років тюремного ув'язнення і штрафу 300 тисяч леїв.

Про це повідомляє Newsmaker.

За версією слідства, Платон організував виведення грошей із страхових компаній Moldasig, Asito і Alliance Insurance Group.

На засіданні суду не були присутні ні обвинувачуваний, ні його адвокати. Платона ще 27 липня видалили з судового процесу за порушення порядку судового засідання.

Прокурор, який просив для Платона 16 років, після оголошення вироку заявив, що вивчить вирок і вирішить, чи буде його опротестовувати.

У квітні 2017 року Платона засудили до 18 років в'язниці у справі про виведення грошей з Banca de Economii, визнавши винним у шахрайстві в особливо великих розмірах і відмиванні грошей.

Поки незрозуміло, як  Платон відбуватиме тюремний термін і яким він буде, враховуючи обидва вироки. Це стане відомо, після того як Апеляційна палата розгляне обидві справи. Адвокати Платона вже заявили про намір оскаржити вирок.

Нагадаємо, у 2016 році Платона затримали в Україні, після чого Печерський суд виніс рішення про його арешт і екстрадицію до Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.