Молдова підтвердила затримання в Україні бізнесмена, причетного до крадіжки мільярда

Вівторок, 26 липня 2016, 13:45

У прокуратурі Молдови підтверджують інформацію про затримання в Києві громадянина Молдови і Росії В'ячеслава Платона, якого влада Молдови розшукує за причетність до крадіжки мільярда доларів з банківської системи країни.

Про це виданню NewsMaker повідомив в.о. генпрокурора Молдови Едуард Харунжен.

За словами в.о. генпрокурора, Молдова найближчим часом почне готувати запит про екстрадицію бізнесмена.

"Ми отримали лист від української сторони. Так, затриманий Платон. У листі вони (Україна) просять нас відправити підтвердження нашого наміру домагатися екстрадиції Платона. Ми це зробимо обов'язково" – повідомив Харунжен.

За його словами, стандартний термін процедури екстрадиції займає 40 днів – саме стільки часу потрібно для збору і оформлення всіх необхідних документів.

Раніше повідомлялося, що в Україні затримали рейдера, причетного до крадіжки мільярда з Молдови.

Варто додати, що у повідомленні Генеральної прокуратури України у Facebook щодо затримання Платона йдеться про те, що "вказана особа перевіряється правоохоронними органами України на можливу причетність до скоєння цілої низки інших злочинів на території України".

Це означає, що найближчим часом Україна, навряд чи буде здійснювати практичні кроки з екстрадиції бізнесмена.

Як відомо, у Молдові напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року з трьох банків країни зникла сума загалом на півтора мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.