Бізнесмен Платон, звинувачений у крадіжці $1 млрд, хоче балотуватися в президенти Молдови

П'ятниця, 9 вересня 2016, 10:54

Затриманий раніше в Україні бізнесмен, громадянин Молдови і РФ В'ячеслав Платон, який був екстрагований в Молдову, має намір балотуватися на пост президента.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

В'ячеслав Платон напередодні подав заяву в Центральну виборчу комісію Молдови, в якій просить зареєструвати його як кандидата на посаду президента Молдови.

За інформацією ЦВК, у своїй заяві Платон написав, що вже сформував ініціативну групу зі збору підписів на його підтримку. Заяву Платон передав через своїх адвокатів.

Адвокат бізнесмена Іон Виздоаге повідомив, що сьогодні о 14.00 його підзахисного повинні були доставити з пенитенциара № 13 в ЦВК для реєстрації ініціативної групи. Виздоаге запевнив, що ця процедура була обговорена раніше з адміністрацією в'язниці, проте сьогодні адміністрація "вигадала" причину, з якої зробити це буде неможливо: в будівлі пройдуть роботи з дезінфекції, тому вхід і вихід з в'язниці до 14.00 буде заборонений.

В'ячеслав Платон зперебуває під попереднім арештом. Молдавські прокурори звинувачують Платона в шахрайстві в особливо великих розмірах і відмиванні грошей (ст. 190 і 243 КК РМ). Дві кримінальні справи були відкриті в минулому році і об'єднані в одну справу в цьому році. Прокурори припускають, що в результаті незаконних дій В'ячеслав Платон вивів з Banca de Economii (BEM) понад 800 млн леїв.

Як повідомлялося, 26 липня  джерела в правоохоронних органах Молдови повідомили про затримання в Україні молдовського бізнесмена В'ячеслава Платона, який підозрюється у причетності до викрадення мільярда доларів напередодні парламентських виборів у цій країні у 2014 році.

Пізніше офіційні органи підтвердили це затримання. 28 липня Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт В’ячеслава Платона.

Наприкінці серпня Платона видали Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: