Україна видала Молдові бізнесмена Платона, звинуваченого у крадіжці $1 млрд

Вівторок, 30 серпня 2016, 11:45

Затриманого в Україні бізнесмена, громадянина Молдови і РФ В'ячеслава Платона екстрадували в Молдову.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури Молдови.

"Бізнесмен В'ячеслав Платон, який був арештований владою України на прохання молдовських прокурорів, був екстрадований вчора в Республіку Молдова. Відразу ж після передачі його владі, прокурори висунули йому обвинувачення", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні суд сектора Буюкань повинен висловитися з приводу клопотання прокурорів про продовження на 30 днів терміну дії ордера на арешт на ім'я Платона.

Як повідомлялося, 26 липня  джерела в правоохоронних органах Молдови повідомили про затримання в Україні молдовського бізнесмена В'ячеслава Платона, який підозрюється у причетності до викрадення мільярда доларів напередодні парламентських виборів у цій країні у 2014 році.

Пізніше офіційні органи підтвердили це затримання. 28 липня Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт В’ячеслава Платона.

У Молдові Платона звинувачують у причетності та координації крадіжки грошей з Banca de economii ("Ощадний банк Молдавії"). Його звинувачують, зокрема, в отриманні та неповерненні кредитів на суму в 800 млн леїв (близько $20 млн).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.