Голова "Венеціанки": антикорупційний суд має бути інтегрований у судову систему України

П'ятниця, 15 грудня 2017, 12:57

Антикорупційний суд має бути інтегрований у судову систему України, крім того, мають бути реформовані українські суди на всіх рівнях.

Про це заявив голова Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо, виступаючи з нагоди початку роботи нового Верховного суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тепер усі три рівні судової системи працюватимуть на користь громадян України. Венеціанська комісія зробила свій внесок у цей процес реформування... Новий Верховний суд починає працювати, і це буде перший Верховний суд України, який буде чесним", - сказав Букіккіо.

Він наголосив, що судді Верховного суду мають здобути довіру українців, і запевнив, що Венеціанська комісія і Рада Європи надаватимуть підтримку новим українським суддям для досягнення цієї мети.

"Щодо судів, то ми переходимо від старої системи до нової, і цей процес має завершитися. Особливо в тому, що стосується антикорупційного органу, рекомендованого Венеціанською комісією. Цей Антикорупційний суд має бути інтегрований у вашу судову систему", - звернув увагу голова Венеціанської комісії.

Крім того, він наголосив, що реформування лише Верховного суду в Україні недостатньо.

"Громадяни переважно контактуватимуть із судами нижчих інстанцій, і ці суди також необхідно реформувати", - заявив Букіккіо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: