Гройсман розповів ЄС, що він чекає на антикорупційний суд у 2018 році

П'ятниця, 8 грудня 2017, 15:43

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив представників інституцій ЄС та країн-членів про те, що у 2018 році очікується початок роботи новоствореного Антикорупційного суду.

Про це він заявив на прес-конференції по завершенню Ради асоціації, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Він нагадав, що президент Петро Порошенко у своїй розмові з директором-розпорядником МВФ Кристін Лагард анонсував внесення до Верховної ради законопроекту про Антикорупційний суд.

"Ми всіляко підтримуємо цей крок і будемо робити все для того, щоби в Україні у 2018 році запрацював антикорупційний суд і це стало великим кроком на шляху протидії корупції", - заявив голова уряду.

Як відомо, створення Антикорупційного суду є однією з ключових умов для відновлення співпраці України з МВФ. Також через це не може бути підписана домовленість про нову програму макрофінансової допомоги ЄС для України. Вартість цієї програми може сягнути 2 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у окремій заяві нагадала українським партнерам, що антикорупційні вимоги лишаються ключовими умовами співпраці України з МВФ.

Після цього президент України Петро Порошенко пообіцяв директору-розпоряднику МВФ Крістін Лагард внести законопроект про антикорупційний суд найближчими днями.

Читайте також на сайті ЄвроПравди статтю: "Занепад реформ: навіщо коаліція торпедує Угоду про асоціацію"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.