ЄС очікує, що торгова угода з Британією буде готова до січня 2021 року

Понеділок, 18 грудня 2017, 19:09

Європейський Союз очікує, що перехідний Brexit-період триватиме до кінця 2020 року, після чого одразу ж запрацює торгова угода з Британією.

Про це заявив чиновник Єврокомісії, передає Bloomberg.

"Кінець 2020 року видається природною кінцевою точкою так званого періоду впровадження чи перехідного (періоду - Ред.)", - заявив Стефаан де Ринк, старший радник головного переговірника ЄС Мішеля Барньє, перед аудиторією у британському аналітичному центрі Chatham House.

"Наша мета - мати певність у тому, що майбутні відносини будуть реально діяти у січні 2021 року, якщо перехідний період справді закінчиться в кінці 2020 року", - заявив він.

Як відомо, Велика Британія прагне, аби перехідний період після виходу з ЄС у березні 2019 року дав визначеність для бізнесу про те, якими правилами вони будуть керуватися. Такий період також дасть більше часу для обох сторін для ведення переговорів про повномасштабну торговельну угоду.

Нагадаємо, європейські лідери на саміті в Брюсселі формально погодили перехід до наступного етапу переговорів щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.