Британці за зразком руху Макрона створюють партію, що хоче скасувати Brexit

Понеділок, 5 лютого 2018, 14:29

Наступного тижня у Великій Британії оголосять про запуск політичної партії "Відновлення" (Renew), головною ціллю якої буде скасування Brexit.   

Про це повідомляє The Local.

Партія буде створена за зразком політичної сили президента Франції "Вперед, республіка!" (La République En Marche). Запуск "Відновлення" зберігали у таємниці в Британії, в той час як чутки про це з’явились у Франції, де депутати партії Макрона пропонували свою підтримку британцям.

Цими вихідними в Лондоні відбулась зустріч, на якій оголосили імена 222 кандидатів на майбутні вибори. Представники партії Макрона були присутні на зустрічі та надавали поради щодо тактики, необхідної для успішного запуску партії.

"Відновлення" буде офіційно запущено на наступному тижні. Проте рух вже має свій власний сайт www.renewBritain.org. На сайті викладені три пріоритети партії: відновлення економіки, подолання нерівності та скасування Brexit. Гасло нової політичної сили - "Люди з-за меж політики – за відновлення надії Британії".

Як і "Вперед, республіка!", партія "Відновлення" прагне залучити представників громадянського суспільства, які раніше не займалися політикою. Засновники "Відновлення" вважають, що вони можуть повторити успіх проєвропейської партії Макрона, який сформував власний рух "Вперед!" (En Marche!) всього за рік до перемоги на президентських виборах 2017 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.