Британія побудує новий центр із захисту від хімічної зброї за 50 млн євро

Четвер, 15 березня 2018, 10:30

Велика Британія планує створити новий "центр захисту" від хімічної зброї, щоб захистити себе від зростаючої загрози з боку Росії та Північної Кореї.

Таку заяву сьогодні має намір зробити міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, повідомляє BBC.

Повідомляється, що новий об'єкт вартістю £48 млн (понад 54 млн євро) буде розташований на базі лабораторії оборонної науки і техніки у Портон Даун.

Вчені з лабораторії у Вілтширі допомогли виявити нервово-паралітичну речовину, якою отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Як повідомляє BBC, що своєму виступі в четвер, Вільямсон заявить, що "шокуючий" замах на Скрипаля та його дочку свідчить про посилення небезпеки хімічної зброї, з якою зіткнулася Британія.

За даними кореспондента видання, міністр оборони повідомить про виділення понад 54 млн євро для нового "центру захисту" від хімічної зброї, а також наголосить на необхідності інвестувати більше коштів на оборону, щоб протистояти як звичайним, так і новим загрозам, таким як кібервійна.

Нагадаємо, британська прем'єрка Тереза Мей 14 березня заявила, що Росія відповідальна за спробу вбивства колишнього російського шпигуна та його дочки.

Мей повідомила, що Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.