ЄС запевняє Британію у солідарності у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Скрипаля

Вівторок, 13 березня 2018, 10:58

Європейський Союз висловив свою підтримку Британії після того, як Лондон звинуватив Росію у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми дуже стурбовані ситуацією, в тому числі знахідками, які є у Великої Британії. І, звичайно, Велика Британія може розраховувати на солідарність ЄС у цьому відношенні", - сказав віце-президент Єврокомісії щодо євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс.

"Я хотів би висловити своє сильнее відчуття солідарності з британським народом і урядом. Ми з вами", - заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс перебуває у контакті з Великою Британією у справі з розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського шпигуна.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля.

У середу британський уряд детально розгляне відповідь російської держави, і якщо вона не заслуговуватиме довіри, застосує санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.