Британія і Франція координуватимуть дії у зв’язку з отруєнням екс-шпигуна

Вівторок, 13 березня 2018, 08:57

Велика Британія і Франція разом працюватимуть над розслідуванням спроби вбивства колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йшлося під час телефонної розмови прем’єрки Британії Терези Мей і президента Франції Еммануеля Макрона, йдеться у повідомленні  на сайті британського уряду.

Тереза Мей проінформувала Еммануеля Макрона про ситуацію у зв’язку з отруєнням Скрипаля і заявила про відповідальність Росії.

"Вони обговорили масштабний характер агресивної російської поведінки та погодились щодо необхідності спільних дій у відповідь на це" - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Макрон засудив інцидент і висловив свою солідарність з Великою Британією.

"Вони погодились, що уряди Франції та Британії повинні тісно координувати роботуу зв’язку з розслідуванням і подальшою відповіддю Росії" - йдеться у повідомленні.

У понеділок, виступаючи перед британськими депутатами, прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля.

У середу британський уряд детально розгляне відповідь російської держави, і якщо вона не заслуговуватиме довіри, застосує санкції проти Росії.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: