Росія висилає британських дипломатів та запроваджує інші санкції

Субота, 17 березня 2018, 10:18

Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві.

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

"17 березня в МЗС Росії був викликаний посол Великої Британії в Москві Лорі Брістоу, якому передана нота про те, що у відповідь на провокаційні дії британської сторони і бездоказові звинувачення Російської Федерації у зв'язку з подією в Солсбері (Велика Британія) 4 березня цього року, російською стороною у відповідь прийняті наступні рішення. Оголошуються персонами нон-грата і висилаються у тижневий термін 23 дипломатичних співробітника посольства Великої Британії в Москві", - йдеться у повідомленні.

В міністерстві також заявили, що РФ відкликає згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Великої Британії в Санкт-Петербурзі.

Окрім того в МЗС РФ повідомили, що у зв'язку з "неврегульованістю статусу Британської Ради" в РФ припиняється її діяльність.

В РФ заявили, що попередили Британію про те, що якщо будуть зроблені подальші дії "недружнього характеру щодо Росії", то російська сторона залишає за собою право вжиття інших відповідних заходів.

Нагадаємо, глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив у п'ятницю, 16 березня, що президент Росії Володимир Путін "практично напевне" особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новічок" для отруєння колишнього російського агента у Британії.

Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.