Отруєння Скрипаля: Штат посольства РФ у Британії скоротиться на 40%

П'ятниця, 16 березня 2018, 11:38

Посол РФ в Лондоні Олександр Яковенко заявив, що в результаті висилки російських дипломатів з Британії персонал посольства скоротиться приблизно на 40%.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

"Без всякого сумніву, це (висилка російських дипломатів - Ред.) матиме серйозний вплив на роботу посольства. Це приблизно скорочення персоналу на 40%", - сказав високопоставлений російський дипломат в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Для такого невеликого посольства, у порівнянні з іншими європейськими державами, це досить багато, але це життя. Відповідно ми будемо працювати і в зменшеному складі", - зазначив Яковенко.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Згодом глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Москва скоро вишле з РФ британських дипломатів у відповідь на дії Великої Британії.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.