Саркозі заявив, що його звинувачують без речових доказів

Четвер, 22 березня 2018, 09:59

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що звинувачення у фінансуванні його виборчої кампанії 2007 року не підкріплені речовими доказами.

Про це повідомляє газета Le Figaro, яка ознайомилася з відповідями Саркозі на питання слідчих.

"Ви звинувачуєте у тому, що я працював на просування інтересів Лівійської держави. Як можна казати, що я підтримував інтереси Лівійської держави? Адже саме я мав мандат ООН для удару по державі Каддафі. Без моїх політичних зобов’язань цей режим, ймовірно, досі був би при владі", - заявив екс-президент.

"Я звинувачений без будь-яких речових доказів – на основі заяв Муамара Каддафі, його сина, племінника, кузена, представника, колишнього прем'єр-міністра і Зіада Такіеддіна, щодо якого відомо, що він отримував гроші від Лівійської держави", - наголосив Саркозі.

Колишній президент також попросив суд надати йому інший статус свідка-підозрюваного.

Такий статус специфічний для французької судової практики: підозрюваний проходить у справі як свідок, але може стати обвинуваченим на підставі рішення суду або з власної ініціативи.

Як повідомлялося, щодо колишнього президента Франції Ніколя Саркозі розпочали офіційне розслідування за підозрою в отриманні незаконного фінансування його виборчої кампанії від лівійського диктатора Муаммара Каддафі.

В рамках справи про фінансування кампанії Саркозі, відкритої в 2013 році, слідчі перевіряють твердження про те, що режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію загалом 50 мільйонів євро, що вдвічі більше за бюджет, дозволений законом. Ці виплати також порушують правила зовнішнього фінансування кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: