Російські ЗМІ показали презентацію Лондона у справі Скрипаля

Середа, 28 березня 2018, 10:26

Російське видання "Коммерсант" опублікувало презентацію щодо ролі РФ у справі Скрипаля, яку представники іноземних посольств отримали на брифінгу в посольстві Великої Британії в Москві 22 березня.

Як пише видання, у презентації представники офіційного Лондона описали свій погляд на справу Скрипаля.

Презентація була показана і роздана в роздрукованому вигляді 80 високопоставленим представникам іноземних посольств 22 березня, за чотири дні до масової висилки російських дипломатів. Саме вона, за словами посла США в РФ Джона Хантсмана, спонукала союзників Великої Британії в знак солідарності вислати російських дипломатів.

Презентація складалася з шести слайдів і супроводжувалася розширеним усним коментарем посла Великої Британії. На другому слайді викладається хронологія інциденту в період з 4 по 20 березня, коли "23 незареєстрованих офіцери російської розвідки були вислані з Великої Британії".

Третій слайд містить опис отруйної речовини "Новічок". У презентації стверджується, що "без жодних сумнівів, Росія відповідальна". "Жодна інша країна не мала одночасно можливостей, намірів і мотиву", - йдеться у документі.

У презентації також зазначено, що Росія не надала Британії переконливих доказів своєї непричетності, натомість до 18 березня британська влада нарахувала близько 30 паралельних спроб дезінформації.

Четвертий слайд описує вплив "Новачка" на організм людини і наводить статистику потерпілих і задіяних у розслідуванні інциденту. Відзначається, що 131 людина потенційно могла перебувати в контакті з отруйною речовиною.

П'ятий слайд описує "довгий список ворожих дій Росії", до яких Лондон вніс смерть Олександра Литвиненка, DDoS-атаки на інтернет Естонії в 2007 році, вторгнення в Грузію, окупацію Криму, дестабілізацію України, збитий над Донбасом "Боїнг" MH-17, злам мереж Бундестагу, втручання у вибори в США та інші.

Останній слайд розповідає про заходи, які британський уряд прийняв за результатами вищевикладеного.

Як відзначає видання, презентація не повідомляє жодної нової інформації в порівнянні з тією, що була представлена ​​британською владою раніше. Єдина відмінність - перекваліфікація статусу Москви із "з високою часткою ймовірності" винної сторони на винну "без найменшого сумніву".

Нагадаємо, країни Заходу прийняли аргументи британців та вже 27 країн, включно з Британією, видворяють понад 140 російських дипломатів-розвідників.

Північноатлантичний альянс вирішив вислати одразу сім дипломатів російської місії при Альянсі і відмовити у заявках ще трьом у відповідь на отруєння родини Скрипалів у Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: