Президент Словаччини очікує чіткого рішення Кабміну у справі Скрипаля

Вівторок, 27 березня 2018, 17:11

Президент Словаччини очікує принципової та чіткої позиції Кабміну, щоб проявити солідарність з Великою Британією у відповідь на хімічну атаку в Солсбері.

Про це повідомляє Aktuality.sk з посиланням на речника президента.

Повідомляється, що Андрей Кіска звернувся до Міністерства закордонних справ країни для отримання пояснень, чому Братислава не приєдналася до своїх партнерів в Європейському Союзі та Вишеградській четвірці у зв'язку з проханням Великої Британії про висилку російських дипломатів.

Однак, за словами речника, пояснення заступника глави МЗС Лукаша Паризека у справі Скрипаля президент визнав недостатніми.

Повідомляється, що після зустрічі з ним президент подзвонив прем'єру Петеру Пеллегріні та повідомив йому, що "чекає принципової і ясної позиції Словаччини до вимоги проявити солідарність з одним із важливих союзників" країни.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Словаччини викликає посла РФ для надання пояснень у справі про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері.

Як повідомлялося, вже понад 25 країн світу оголосили про видворення співробітників російських дипмісій у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії.

Згодом стали відомі деталі домовленостей щодо скоординованої висилки дипломатів РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.