Росія закриє консульство США в Санкт-Петербурзі – ЗМІ

Четвер, 29 березня 2018, 12:46

У відповідь на закриття російського консульства в Сіетлі РФ, швидше за все, закриє американське консульство у Санкт-Петербурзі.

Про це російському виданню "Известия" повідомило джерело в російському МЗС.

За його словами, саме таку пропозицію МЗС направить російському президенту Володимиру Путіну, який ухвалить остаточне рішення з цього питання.

Інформацію підтвердили і два інших співрозмовника в дипломатичних колах РФ.

"Найправильніше було б закрити консульство в Петербурзі. Природно, розглядаються варіанти і в Єкатеринбурзі, і у Владивостоці, але пітерське консульство з точки зору статусу для американців важливіше. Ми внесемо свої пропозиції, але останнє слово залишається за президентом - можливі коригування", - розповів високопоставлений співрозмовник в МЗС РФ.

Можливо, розвиток конфлікту між США та РФ на цьому не зупиниться, пише видання. Як заявила виданню прес-секретар американського посольства в РФ Марія Олсон, Вашингтон "залишає за собою право відреагувати на будь-які заходи Росії, які слідуватимуть у відповідь на наші дії".

В РФ раніше заявляли, що дадуть дзеркальну відповідь на закриття генконсульства РФ в Сіетлі і висилку з країни відразу 60 російських дипломатів. Таку ж відповідь обіцяють і союзникам Великої Британії.

Найімовірніше, на висилку російських дипломатів Москва відповість рівнозначним скороченням співробітників зарубіжних дипмісій, відзначає видання.

Вже 28 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія викликали своїх послів в РФ для консультацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.