Деякі країни ЄС не вислали дипломатів РФ через "брудні російські гроші" – євродепутат

Середа, 28 березня 2018, 17:30

Деякі країни ЄС проігнорували солідарну відповідь на застосування Росією хімічної зброї у британському Солсбері через наявність особистих інтересів у відносинах з Москвою.

Про це заявив представник політичної групи "Зелених" у Європарламенті Свен Гігольд, повідомляє "Укрінформ".

"Багато країн, які повернулися спиною до політики ЄС відносно Росії, перебувають під впливом брудних грошей з Росії. Таке розділення Європи викликано меркантильними особистими двосторонніми інтересами з Росією. Кіпр, Австрія, Болгарія та Греція, як видається, приділяють більше уваги російським брудним грошам, ніж спільній європейській позиції", - переконаний німецький європарламентар.

У свою чергу, за словами Гігольда, такі країни, як Мальта, Кіпр і Португалія, отримують значні прибутки від реалізації візової політики відносно російських громадян.

"Сотні російських громадян мали можливість придбати паспорт ЄС, який забезпечує громадянські права, а відтак – політичний вплив у Європі", - зауважив депутат ЄП.

Гігольд також нагадав, що нині правляча Австрійська партія свободи (FPO) підписала угоду про співробітництво з партією президента РФ.

"Ципрас (прем'єр-міністр Греції – ред.) довгий час фліртує з Росією Путіна, сподіваючись на інвестиції, від яких решта Європи відмовляється", - зазначив німецький політик.

Нагадаємо, вже 28 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина та Мальта викликали своїх послів в РФ для консультацій.

Серед країн ЄС жодним чином не "покарали" Росію Австрія, Словенія, Кіпр, Греція та Португалія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.