В РФ продовжують готувати зустріч Путіна і Трампа попри висилку дипломатів

Середа, 28 березня 2018, 13:37

У Росії продовжують підготовку зустрічі Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом, незважаючи на рішення Вашингтона вислати 60 російських дипломатів через справу Скрипаля.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков у середу заявив журналістам, що доручення президента РФ про підготовку зустрічі залишається в силі, пише ТАСС.

"Президенти домовилися доручити міністрові закордонних справ Лаврову і американському колезі обговорювати ці питання (зустріч лідерів – Ред.). Поки я не маю інформації про те, що якесь обговорення почалося, але принаймні президент Путін, оскільки така домовленість була, відповідне доручення дав Міністерству закордонних справ", - заявив Пєсков.

"Ми зараз не маємо ніякої інформації на тлі прийнятих рішень (про висилку російських дипломатів. – Ред.), чи готова далі американська сторона виконувати слова, сказані президентом Трампом", - додав він.

20 березня прес-служба Кремля повідомила про телефонну розмову Путіна і Трампа, під час якої "особливу увагу приділено опрацюванню питання про проведення можливої ​​зустрічі на вищому рівні".

Президент США Дональд Трамп заявив, що дзвонив президенту Росії Володимиру Путіну, щоб поздоровити його з перемогою на виборах і запропонував зустрітися.

У понеділок адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ у Сіетлі, останнього на західному узбережжі країни, через причетність РФ до отруєння російського екс-шпигуна Скрипаля та його доньки Юлії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: