Президент Словаччини закликав до перезавантаження уряду або ж нових виборів

Понеділок, 5 березня 2018, 07:41

Президент Словаччини Андрей Кіска закликав до змін в уряді або ж взагалі позачергових виборів, щоб відновити довіру громадськості у зв'язку з вбивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Про це він заявив напередодні у прямому ефірі, передає Aktuality.sk.

Кіска заявив, що особисто розмовляв з прем'єр-міністром країни, і вони не знайшли виходу із ситуації.

"У п'ятницю пам'ять двох молодих людей вшанували десятки тисяч осіб в Словаччині та за кордоном. Ми всі відчували смуток, хвилювання та бажання розслідувати справу. Я відчув, що люди хотіли, аби до держави відновилася довіра", - сказав він.

У своїй промові Кіска зазначив, що багато людей в країни не довіряють правоохоронним органам:  "Ми прийшли до моменту, коли бачимо зверхність влади".

"Я очікував, що керівна коаліція протягом тижня щось зробить. Здається, що ніяке рішення не розробляється, деякі пішли у відставку, я не бачу жодного плану, щоб вивести країну з цього стану. Має бути масштабна та докорінна реконструкція уряду, щоб не поляризувати суспільство. Або дострокові вибори", - заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліньяк заявляв, що не планує подавати у відставку через справу про вбивство журналіста Яна Куцяка та його нареченої.

Як відомо, міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста.

Секретар урядової ради безпеки Вільям Ясан та помічниця прем'єр-міністра Марія Троскова також пішли у відставку. У росзлідуванні Куцяка йшлося про те, що вони мали зв'язки із членом італійської мафії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.