Глава МВС Словаччини не піде у відставку через справу про вбивство журналіста

Субота, 3 березня 2018, 15:12

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліньяк не планує подавати у відставку через справу про вбивство журналіста Яна Куцяка та його нареченої.

Про це він заявив сьогодні в ефірі словацького радіо, повідомляє Aktuality.

Міністр заявив, що хоче зосередитися на розкритті справи про подвійне вбивство і неодноразово звинуватив ведучого у звуженні всієї трагічної події до політичної відповідальності.

"Для мене найголовніше з'ясувати, хто і чому", - сказав він.

Міністр відмовився відповідати на питання, як це можливо, що уряд міг працювати з людьми, які мали контакти з фігурантами останнього розслідування Куцяка.

"Це говорить лише про те, що поліція не інформує про свою діяльність. Поліція не діє у політичному порядку...Вона діє без політиків, щоб політики не казали, що треба робити і що не треба", - сказав він.

Як відомо, міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста.

Секретар урядової ради безпеки Вільям Ясан та помічниця прем'єр-міністра Марія Троскова також пішли у відставку. У росзлідуванні Куцяка йшлося про те, що вони мали зв'язки із членом італійської мафії.

Нагадаємо, словацька поліція звільнила шістьох з семи італійців, затриманих в рамках розслідування вбивства журналіста Яна Куцяк і його нареченої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.