Ще два топ-посадовці Словаччини йдуть у відставку через розстріл журналіста-розслідувача

Середа, 28 лютого 2018, 18:14

У Словаччині секретар урядової ради безпеки Вільям Ясан та помічниця прем'єр-міністра Марія Троскова йдуть у відставку через інформацію про зв'язки із членом італійської мафії, який фігурує у журналістському розслідуванні Яна Куцяка.

Про це повідомляє Dennikn.sk.

За даними видання, двоє близьких соратників прем'єр-міністра Роберта Фіцо - його помічник Троскова та начальник відділу безпеки уряду Ясан - залишають свої посади через скандал з приводу їх зв'язків з італійцем Антоніном Вадалом, який, згідно з результатами розслідування вбитого журналіста Яна Куцяка, є членом "калабріанської" мафії.

"Ми категорично відкидаємо будь-який зв'язок з цією трагедією. Разом з тим, оскільки наші імена насильно використовуються у боротьбі проти прем'єр-міністра Роберта Фіцо, ми вирішили залишити наші посади в уряді до закінчення розслідування цієї справи", - йдеться в спільній заяві.

Як відомо, міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.