Вбивство словацького журналіста: Італія повідомляла Словаччину про калабрійську мафію

П'ятниця, 2 березня 2018, 11:20

Італійська поліція деякий час тому повідомляла правоохоронні органи Словаччини про необхідність стежити за групою калабрійців, заарештованих напередодні за підозрою у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило італійське агентство ANSA.

За даними видання, про підозрюваних були повідомлені не тільки правоохоронці Словаччини, але й інших країн.

Італійські прокурори з муніципалітету Реджо-Калабрія, які розслідують пов’язані з мафією справи, "офіційно звернули увагу міжнародних поліцейських органів та національної поліції Словаччини на необхідність спостерігати за діяльністю групи калабрійців, заарештованих за підозрою у вбивстві молодого журналіста Яна Кучак та його подруги", пише видання.

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Реджо-Калабрії Гаетано Пачі повідомив ANSA, що його офіс також надав інформацію словацьким колегам про зв’язок трійки затриманих зі злочинною мафіозною організацією в Калабрії "Ндрангета".

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

1 березня стало відомо, що поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні вбитого словацького журналіста Яна Куцяка.  Поліція також затримала його брата Бруно та двоюрідного брата П'єтро Катроппу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.